20100824

Dagen med stort Å

Ångest!
Hade det funnits hälsosamma ångestdämpande piller i stor förpackning....så hade jag varit piller knaprare vid det här laget.
Att vara 5 barns mamma och att göra sig redo för skolstart, efter massor av härliga lata sommarlovsdagar.....ja det är ju som att bestiga en häst när man inte vet hur en häst ser ut!

Det lustiga i det hela är att det var JAG, själva mamman, som var nervös.....som hade svårt att sova i natt och som hade en mage som gjorde kullerbyttor när det på morgonen skulle väntas på skolbuss =(
För att åka skolbuss är ju det allra roligaste när man ska börja skolan, för första gången alltså.
För sen....efter en massa år.....på samma skolbuss, efter samma tråkiga väg....fram & tillbax....sa jag ÅR efter ÅR.......ja då är det ju inte lika roligt att åka skolbuss längre.

Men det är en annan ångestfylld historia......idag var det ju skolstarten det handlade om!
Och jag kan bara summera dagen med följande ord: Stolthet, lycka, längtan & ångest.......=)
Mamman i familjen är stolt! 2 Stora barn som gallant började i 5:an & 6:an utan några problem.
Också mellankillen som började skolan för första gången.....nollan alltså!
Sonen var stolt och väldigt lycklig och lääängar tills i morgon då det är skola IGEN!

Ångsten, ja den kom när jag insåg att andra medföljande mammor/pappor, dokumenterade sina barns första dag i skolan.
Det fotograferades hej vilt, allt ifrån första steget ut genom ytterdörren med skolväskan i handen......tills det var dags för upprop i klassrummet.
Jag klappade mig själv på axeln och tänkte snabbt, att nästa gång.....ja då ska jag också dokumentera........MEN sen insåg jag snabbt, att då kommer jag ju helt säkert att få ångest igen, över att jag bara dokumenterat ett par av barnens första skoldagar och inte alla =(
Att få ångest 1 gång, ja det får räcka i detta fallet....alltså kommer jag inte att följa i andra föräldrars fotsteg......i allefall inte denna gången!

6 kommentarer:

  1. VÄLKOMMEN TILLBAKA! Med ny design och allt :) Jag har saknat dig och din blogg!
    Jag glömde också kameran på första skoldagen min klantmaja, men - fröken tog lite kort så man kanske kan få ett av dom, typ.
    Finfina halsbanden köpte vi på butik Jasmin i Kristianstad :)
    Sköt om dig! Kram Kick

    SvaraRadera
  2. Haha, riktigt så illa är det väl inte? Du vet ju faktiskt hur en häst ser ut. Och med det menar jag att du ju varit med om en del skolstarter redan ;) Men vad himla kul att Philip trivdes så bra då! Måste vara en lättnad!

    Och man måste faktiskt inte göra som alla andra!

    Snygg bloggen har blivit =)

    SvaraRadera
  3. Tack Kick, känns toppen att vara här igen ;)
    O du Carro, idag var det värre än värst.....kan ju ha att göra med att det var just den blivande 6 åringen det hela handlade om.....så idag fanns det inte ens en aningens chans att jag hade gissat rätt mellan en häst och en mus ;)

    SvaraRadera
  4. Hej Janeth!

    Jag undrade just var du hade tagit vägen, men nu när jag vet så förstår jag dig helt och fullt. Man måste få stanna upp och acceptera och bearbeta för att kunna gå vidare. Jag har ju även jag varit "frånvarande" en tid.

    Det känns dock bra att vara tillbaka i bloggandet igen och det är väldigt roligt att se att även du är tillbaka. Jag tycker så mycket om att läsa om ditt liv med 5(!) rackarungar. Hur gör du? Vi har fullt upp med vår 18 månaders här^^

    Igen, det är fint att se dig tillbaka och du är en sån stark tjej! Jag önskar dig såklart all lycka och vi får hålla tummarna för varandra^^

    Sköt om dig vännen!
    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Härligt att Du är tillbaka och att skolstarten blev positiv.
    *kram* Åsa

    SvaraRadera
  6. Trevligt att du börjat blogga igen :) Tror det här med fotot gäller främst första barnet - iaf i vår familj! Och då är sambon t o m fotograf...

    Kram!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails