20150518

Tråkig kvällsläsning.....

När man väljer att bosätta sig långt ute på landet, så gör man det av många olika  skäl så klart......man motiverar alltså sitt långt ut i skogen val med argument som talar för vad man tycker och vad som symboliserar ens värderingar. 

I vårat val och argument för att bosätta oss i världens ände, så låg en mindre "byskola & dagis" varmt om hjärtat. Mindre grupper, bättre sammanhållning och gemenskap på ett härligt vis.
Vi hade ju redan haft två barn som växt upp med att gå i en stor skola och med väldigt stora klasser.....så i detta fallet vägde skol och dagis frågan ganska så tung.

Men idag fick vi ta det utav en mindre trevlig utredning.....
En lång och väldigt ledsam utredning ang landsbygdens byskola/dagis/fritids framtid fick jag i min hand.....
Det finns inte många stavelser i denna utredning som inger något hopp om att det blir någon fortsatt verksamhet i vår kära skola......besparingar går som vanligt föra elevernas välmående och föräldrarnas önskemål.......
I morgon kväll är det stort möte ang utredningen. Det sägs att man får göra sin röst hörd......så jag hoppas att sambon gör just det i morgon.....får sin röst hörd och att han slåss in i det sista!

4 kommentarer:

 1. Så himla trist, är det mycket ungar på skolan?
  Tänkte ifall skolan riskerar bli nedlagd på grund av för få elever?
  Hur långt blir det för Dina barn ifall de förflyttas till annan skola?

  Jag hoppas det ordnar sig till det bästa å att Ni föräldrar får komma till tals.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. För tillfället är det ca 50 skolbarn, men på dagis är det just nu 24 barn. Lokalen dom vistas i är väldigt liten, utegården är ännu mindre och det behövs alltså fixas.
   Då anser politikerna att det är bättre om skolbarnen flyttar ut till Torsås och dagis flyttar in i skollokalerna.
   Jag har full förståelse för alla argument och att det blir billigare i längden eftersom våra barn kostar mer än vad barnen i Torsås gör. Våra barn måste ju åka skolskjuts ett par gg i veckan för att komma till slöjden.

   I Torsås är det redan överfullt med barn, som dom har svårt att hitta utrymme till......så det känns ju galet att flytta ut ännu flera även om de nu är ganska så få barn.

   Vi får se vad som händer, Ola är på väg upp till mötet nu.....så jag hoppas att han säger nått iallefall😏

   Radera
 2. Felet blir ju när man flyttar till en ort/samhälle med befintlig service som skola å sjukvård, sedan så dras allt in å ska omstruktureras pga ekonomi, det är ju svårt, men kanske ungar från Torsås kan förflyttas till Er för att fylla ut elevantalet... om det nu är trångt om utrymme å sämre med lokaler på den skolan :)
  Här stängdes sista "bya skolan" för typ 2 år sedan vilket innebar att folk flyttade å kommunen tappade företag å befolkningen minskade typ med 500 stycken,
  det var en av anledningarna till att Socialdemokraterna förlorade kommunvalet.
  De ungar (sexårs till 9an) som finns kvar i det upptagningsområdet får åka skolbuss 2 x 6 mil dagligen, om det inte nu blir ännu längre för vissa som bor i utkanten av kommun.
  Förhoppningsvis lyssnar Era folkvalda på Er.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag anar ju att slaget redan är avgjort så att säga.
   Jag som är uppvuxen halvvägs till Norrland låååångt ut i skogen är ju van vid att bussas långa sträckor, så det är ju inte nått jag hakar upp mig över.
   I mitt fall är det mer att Torsås kommun blir ju tvungna att bygga ut/bygga nytt om dom väljer att stänga ner by skolan & det är väl det och det faktum att Gullabo byn lär dö ut mer eller mindre om skolan stänger, som bekymrar mig mest. Plus det faktum att jag som förälder ser att barnen mår bra av mindre klasser.

   Men Aja, vi får se hur detta slutar😏

   Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails