20090727

Ny dag & en ny vecka

Helt otroligt hur veckorna bara flyger iväg! Måndag igen och detta innebär ju att sambo idag börjar sin första kvällsvecka. Att ha en sambo som jobbar skift innebär för en flerbarnsmamma att det vissa veckor hinns med mycket på dagarna och andra veckor att det hinns med mycket på kvällarna. Nu ska inte detta förväxlas med att det hinns med mycket då sambo är hemma utan helt enkelt att det hinns med mera när han jobbar.
Janeth blir nämligen väldigt lat när sambo kommer hem ifrån jobbet och lägger hellre tiden på att umgås än att fixa och dona med alla sysslor som skall uträttas kontinueligt för att kunna upptätthålla en viss standard och harmoni i ett hem.
Nu förstår ni kanske vart jag vill komma.......,japp precis.
Hemmet har efter en helg hemma med sambo och alla barn, alltså blivit lite mindre harmoniskt och standarden som var en aningens låg innan har sjunkit lite lägre ;)
Men som sagt var, det tar vi igen under eftermiddagen och kvällen istället. Men det finns många för & nackdelar med att ha en skiftjobbandes sambo. Kvällarna blir ju väääldigt långa och trots att man fyller den med mycket "göra" sysslor så är det inte alltid det är så kul att sitta själv när mörkret faller på.
Men som sagt var så springer ju veckorna iväg och då är det ju inte mycket att fundera över!
Hur gick det då med filmtittandet igår kväll?! Jo då, vi sappade runt och hittade till kanal 4 där det igår bjöds på verklighetsbaserad storfilm med Russell Crowe i huvudrollen. En boxarfilm är ju absolut ingenting som brukar falla mig i smak, men kan varmt rekomendera "Cinderella man" till er som inte redan sett den på bio, hyrt den eller redan sappat fram den för länge sedan. För jag är ju en typisk soffpotatis som väntar tills filmera kommer på tv och har under tiden inte föstått någonting om vad folk pratat om tidigare........
Så till vårt underbara Svenska sommarväder......,vart tog du väger?! Denna måndag ser ifs för tillfället bättre ut än det gjort på ett tag i vädervärlden. Men har ju blivit lurad rätt så bra ett par gånger, så jag har inga superstora förhoppningar om att det kommer bli badväder.
Men men, jag ska ta och fixa frukost och under tiden hålla tummarna för att molnen håller sig långt borta under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails