20100102

3 Januari......2 dagar kvar

Årets andra dag & 3:e dag har snart passerat......inte nödvändigtvis smärtfritt......kan sumera dagarna som en stor 5 års trots.
Japp, Philip är inne i sitt riktiga trots humör för tillfället.........slänger och dänger, bråkar och tjuvnyper.
Jag försöker plocka fram hans bästa.....mitt bästa för att vi ska orka. Vill absolut och inte under några som helst omständigheter hamna där vi en gång var.....i hopplöshetens avgrund.
Men det är tungt......, säger åt honom att jag vill att han ska vara min gulliga lilla kille som jag vet att han kan vara.......han svarar med att: Jag kan inte vara snäll just nu mamma.....,det går bara inte.
Jag önskar att det snart är över och att allt ska vara som vanligt igen.
Troligen så är det jullovet som tar ut sin rätt, att det börjar att bli långtråkigt att vara hemma med alla syskon......för det är ju inte bara 5 års trotsen som hägrar just nu.......sura miner lite här och var och inte ens snön kan liva upp tillvaron.
Nä nu längtar vi nog alla efter lite vardag igen, lite strukturerad tillvaro och lite fasta rutiner.....tidiga uppstigningar, läxor, middagar på rätt tid och gympapåsar som skall packas.....nja, jag längtar nog inte riktigt dit.....ännu :)

2 kommentarer:

  1. Gissar att vi är många som faktiskt längtar efter att barnens vardag ska hoppa in i rutinerna även om vi själva gärna skulle slippa passa tider och gå upp på morgonen? Barn har ju liksom en helt annan tidsuppfattning och ENERGI än oss dödliga! Skratt....så känns det här och mina barn är ju 9 & 15 år. Kram Milla

    SvaraRadera
  2. Låter jobbigt =( Men vilket svar från honom ändå, otippat att komma från en 5-åring! Hoppas det vänder snart.
    Kram!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails