20100123

Tur eller ej

En lång lördag är snart till ända.
Dagen började med en sovmorgon, som följdes utav frukost och påklädning utav husets familj.
Ett väldigt velande fram & tillbax om vem som skulle åka med mamman in till stan..........vilket resulterade i att det bara blev mamman och dom två mista barnen som begav sig till stormarknaden i Lyckeby.
Och det var helt klart inte bara vi som hade valt att åka ut till affärer idag. Det var väldigt mycket andra människor där oxå.......barnfamiljer som fyllde vagnarna med REA fynd och mat....precis som oss då alltså.
MEN jag hittade inte det jag var ute efter och det var ju ett par nya vinter stövlar till mig själv eftersom mina nuvarande har börjat att ge med sig.........så det var bara att se sig besegrad och vända bilen till "Mac Ulla" som Izabell kallar den välkända hamburgerestaurangen....ja ni vet säkert vilken ;)

Sen följde en intressant resa hem.....jag valde nämligen "fel" väg och tog en omväg......enbart för att titta till det eventuella husköpet. Och jag blir helt klart bara mer och mer övertygad om att det är just där vi borde bo. Helheten som det huset/gården bjuder på är så otroligt frihetsingivande och jag vill bara stanna där tills det är vårt.
Men sen kommer verkligheten in och talar om för mig att det är så sjukt mycket pengar.......och då landade jag i mina drömmar igen.........körde vidare till kompisen A som behövde kakelråd om vart och vilka kakelplattorna som skulle placeras i deras nyrenoverade badrum......ärligt talat så tror jag att hon hade varit mer hjälpt utan mina god råd ;))
Men men, hon bjöd på välbehövligt kaffe och Simon fick sig en ordentlig bula utav deras hall element....precis vad han behövde efter blåtiran i onsdags........
På vägen hem sen så valde jag att stanna till på macken för att köpa ett par lotter.......för om man inte chansar så kan man ju inte vinna heller........

Hoppet lever alltså väldigt mycket hos Janeth just nu.

Men på väg ut ifrån macken så är jag 2 cm ifrån att smälla hela bilen i en vänster sväng.....alltså mitt fel. Nu gick det ju bra, vilket jag får tacka föraren utav den andra bilen.......men då visste jag ju å andra sidan att det var nit lotter som jag precis hade köpt.

För så är det här hemma, vi kommer troligen aldrig att vinna pengar, men vi har salig tur i väldigt mycket annat som kunde ha hänt oss.
Men det är väl så det ska vara, tur i pengar eller helt enkelt tur i livet.
Undrar hur det där med tur står till hos er andra?
Är ni tur gubbar/gummor i pengar eller har kärleken gett er högvinster??
Jag tror i allefall att vi här hemma, aldrig kommer få känna av den där känslan av att stå där med 7 rätt på lottot eller att ha skrapat fram 1 miljon på en triss lott.......men å andra sidan...... vad är miljoner kronor att jämföra med, när man har en helt underbar liten familj.......då är man ju lyckligt lottad redan ;)

För övrigt så var det både en NIT lott, men även en liten vinst.....hela 30 riksdaler klirrade ner i kassan...........man ska ju inte ha allt för höga krav inte & bilen, ja den är ju hel och fin :)

2 kommentarer:

  1. Lyckost...där! Ska bara äta frukost återkommer.Kram Milla

    SvaraRadera
  2. Nä, under dom 6 åren jag spelat på Lotto varje lördag så är det mesta jag vunnit 99 kr.. Och så mycket mer tur på Triss har jag inte heller!

    Man hade ju inte tackat nej till lite pengar. Men måste man välja så är ju valet ganska lätt, och då inser man ju att man faktiskt redan har en väldig tur =D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails