20090927

God morgon SÖNDAG

Eller god morgon kanske är lite i överdrift........det är nämligen så här; att om man bor i ett skogsjordbruk, så kan det kännas rätt så mycket ibland.
För ett skogsjordbruk ska nämligen skötas om, planteras, gallras, skördas, vilas, sågas, kapas, staplas och slutligen köras in i huset för att sedan kunna värma upp våra kroppar så vi slipper frysa hela hösten, vintern och våren.

Jag skippar de första skogsjordbruks sysslorna och låter min kunnige sambo ta hand om den delen, men de sista sysslorna är någonting som engagerar oss som använder veden till att elda. Det har alltså varit en helg med många TUNGA timmar.......roligt?! Absolut, för nu slipper vi frysa, men trisst att hela helgen gått åt & att kroppen är en aningens mör.....
Man hinner knappt med att laga mat, bara inne och vänder.......fika och många timmars lek ute för barnens del. Men sammtidigt så är det härliga känslor att vi alla hjälps till och har en gemenskap utan att vi ens tänker på det :)


Idag ser vädret ut att bli ganska mycket blötare än igår, så just nu lutar det åt att det får bli en bakdag idag.....Izabell är nämligen sugen på bullar och Philip anser att han inte har ätit chokladbollar på flera......flera veckor ;)
Även ett par tvättmaskiner kommer att startas idag........men nu är det dags för att starta upp söndagens morgonkaffe och en härlig frukost......en aningens sent, men precis som det ska vara på en söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails