20100202

Lella......


Nu är det färdig "lellat" som Simon säger.
Mamma, lella säger han när han anser att det är hög tid att gå ner i källaren och elda för dagen. Sen springer han bort till skohyllan och hämtar favvo stövlarna....trycker ner fötterna så fort det bara går.....spelar ingen roll om det är rätt fot eller ej.
Sen vidare bort till källardörren och bankar på den tills jag har fått på mig mina skor.

Att det kan vara så roligt :))

Men en vacker dag kommer han nog på det jag redan har kommit på;
nämligen att elda är ett nödvändigt ont.

Och idag har det där onödigt onda tagit lite längre tid än vanligt. Det blåser ju nämligen storm ute och till på köpet så snöar det ganska så ordentligt......huset blir alltså kallare och det krävs mera ved i pannan.

Men nu sitter jag här i härliga värmen.....väntar på att teet ska dra färdigt i koppen......hoppas på att sambo snart kommer hem ifrån skogen. För lite otäckt är det allt.....att veta att han sitter där ute i en maskin, mitt inne i djupa skogen och en storm som drar förbi.

Men det är ju inte bra oro som det här ovädret drar med sig. Nu ser det återigen mörkt ut för mitt syskon besök som jag väntade i morgon.....inte bara jag väntar, mina barn väntar ju och längtar efter två små kusiner som dom vill leka med.

Så jag tror att denna kvällen får avslutas med en liten afton bön till moder natur....att hon i morgon ska vakna på lite bättre humör....så att solen kan få skina, så att snön kan få smälta undan.....för vi vill verkligen ha besök!

3 kommentarer:

  1. Nä, det blev besvikelse igen =( Varför??!! Glömde du aftonbönen?

    Hoppas ni får en bra dag utan oss =/ Nu ska jag ringa till Rammstein och höra om dom kan tänka sig att flytta konserten till Kalmar. Fast Torsås hade nästan varit ännu bättre ;)

    SvaraRadera
  2. Haha, aftonbönen glömdes faktiskt bort...trots att jag alltid avslutar kvällarna i detta hemmet med just en bön :)
    Tycker det låter toppen om dom flyttar konserten.....kan väl inte vara så stora problem...eller ;)

    SvaraRadera
  3. Ja ni, moder natur gör som hon behagar. Hoppas ni snart får ses. Om du har tur kanske du har uppfostrat din son till 1:e eldarmästare så han tar över det eviga böket med eldningen sen.
    Ha en härligt snödag. Här kom vi knappt ut i morse eller rättare sagt mannen & barnen...jag låg tryggt nedbäddad i sjuksaängen och kände mig ynklig.Kram Milla

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails