20090703

Vemodighet i Småland

Fredags morgon hemma i Småland igen.......vemodigt, lite tråkigt men ändå såååå skönt.
Efter ett tag hemmifrån så stämmer frasen "borta bra men hemma bäst" så bra för vad man känner.
Här vet man vad man har och man kan vara sig själv ända ut i fingertopparna. Men å andra sidan så har man en hel hög med måsten när man är på hemmafronten igen.......Man måste tvättta, man måste städa, man måste handla, man måste laga mat, man måste.....
Vi avslutade vår semester på samma sätt som vi började den; Med ett dopp i havet, även om det igår bara var Alexander som var sugen på det sista doppet.
Vi mellanlandade hos lilla syster Caroline för att återlämna den lånade matstolen & en elkabel som räddat många "tråkiga" timmar(ja det finns tråkiga timmar även på semester om man är kille & 9 år)
Sen bar det av till Småland och jag var absolut inte själv om att köra bil ute på E22:an igår. Långa köer och en del vägbyggen gjorde att det tog en aningens längre tid än i vanliga fall men med en fungerande AC i bilen så var det ju ändå helt ok.
När vi närmade oss slutmålet med resan så satt barnen och jublade i baksätet, så trots ledsna miner över att det var dags att åka hem så var dom nog också en aningens glada över att vara hemma igen.
Och hemma väntade ju en tillökning i familjen redan stor........3 Stycken små kycklingar som hade kläkts.
För tillfället bor dom i vår källare i en stor brun kartong eftersom räven valde att käka upp deras mamma. Så surogat pappan O(sambon) springer runt som en liten höns mamma och matar dessa små ludna krabater. Så får väl hoppas på att hans insatts ger en god vinst i 3 stycken nya hönor som kommer lägga en massa goda ägg till oss.
Idag kommer det troligen att tvättas en hel del och om jag förstod rätt så behövs det även handlas hem förnödenheter till kylskåpet, sambon har troligen gått på sparlåga och inte behövt mat under den gågna veckan ;))
Men först ska här bryggas kaffe & sittas på alltanen i ett härligt varmt Småland!

3 kommentarer:

  1. Det är väl bara att säga 'Välkommen hem!', och hoppas att ni får en fortsatt skön sommar.
    När sambon ändå håller på, kan han väl pyssla om en semestertrött fembarnsmamma också!
    Kram ☺

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni får en fortsatt skön semester. Skönt att vara borta lite, men det är som du säger det är så mycket mer att göra när man kommer hem. Ha det gott *vink*

    SvaraRadera
  3. Segsliten; Tack för det och ska absolut hälsa sambon det ;))
    Katarina; Absolut, men ändå hemma bäst även om det blir en del extra arbete.
    Ha det gott //Janeth

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails