20090826

Morgon regn

Vaknade till regn i natt, även i morse när jag öppnade mina blå så regnade det fortfarande. Härligt härligt!!......så länge man inte jobbar, ska få iväg barnen till dagis/skola och så länge man kan vara inne när det regnar så är det härligt.......jag älskar regn, kan ju kanske ha någonting att göra med att jag tycker det är super mysigt att få vara inne och bara pyssla och mysa.

Så fick det bli idag......mysa och pyssla och när dom små barnen bestämmer vad det ska pysslas med så står det ofta Play do lera på önskelistan.
Så lera fick det bli, snabbt och smidigt att göra.....snabbt och smidigt att ha liggandes i kylen och så mycket billigare än att köpa hem hela tiden och vareviga gång så står man med en lerburk som har torkat ihop och där leran inte går att använda längre......och det bästa av allt är att även Simon kan få vara med på ett hörn eftersom det inte är hela världen om han skulle få för sig att sticka ut tungan för att se om det var gott eller inte.

Recept på Play do lera......
2½ dl Vetemjöl
1 dl Salt
2½ dl kokhett vatten
1 msk Matolja
1 msk Citronsyra
+ ett par droppar valfri karamellfärg.
Blanda ihop till en slät smet, går bäst med elvisp.
Förvaras enklast i plastlåda med lock i kylen och kan sparas i 1-2 månader.












2 kommentarer:

  1. Oh, kan man göra egen? Vad smidigt! Det vill jag också göra ngn dag! Hur länge håller den sig?
    Du har inte lust att skriva ut receptet, jag hade lite svårt att se vad det stod bredvid bilderna. Börjar bli gammal och blind, vettu! Hehe. :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails